20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Hořčice z cukety

Název Množství a jednotka
cuketa 2 kg
plnotučná hořčice 3 dl
cukr 130 gramů
feferonky 2 kusy
pepř 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Jarča



Postup
Cuketu oloupeme, vybereme zrníčka a pokrájíme na menší kousky. Do hrnce dáme cuketu, hořčici, cukr, feferony,pepř, olej, ocet, česnek a sůl a vaříme třičtvrtě hodiny. Pak vše rozmixujeme, naplníme menší skleničky a 10 minut sterilujeme.


 


RECEPTY

Cuketové placičky

Postup: Cukety dobře umyjeme kartáčkem ve studené vodě, odkrojíme konce a nastrouháme... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohová bábovka

Postup: Změklé máslo (nebo heru) utřeme s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, vanilkový... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s artyčoky

Postup: Špagety dáme vařit do osolené vody. Mezitím na olivovém oleji orestujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Postup: Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...